Yapılan bir çok araştırma kahve içmenin sanıldığı kadar sağlık üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını gösteriyor. Kahve içmeyi doğru ölçülerde içildiği sürece kötü bir alışkanlıktan saymaya gerek duyulmuyor.
Kahve hem kültür olarak hem de coğrafyalara yayılması konusunda bir çok arklı çeşidi olan ve nesillerdir insanların tükettiği bir çekirdektir. Her coğrafyada farklı içime, tada ve yapılışa sahip kahveler görmek kahvenin dünya üzerinde nasıl etkili bir şekilde yayıldığının göstergesidir.
30 senelik araştırmalar boyunca, insanlar üzerinde kahvenin etkisi gözlenmiştir. Bu araştırmaların ve gözlemlerin sonucunda ise günde 3-5 kupa kahve içmek aslında kalp, şeker ve Parkinson hastalıklarının görülme riskini azaltıyor. Kahve içmeyenlerde ise bu hastalıklardan ölme riski %15 daha fazla. Bu oran hiç de az olmadığı gibi, tamamen kanıtlanamasa da önemli bir bilgiyi bizlere sunuyor.
Kahve Ne Şekilde Ömrü Uzatır?
Kahve; vücutta daha iyi bir kan şekeri dengesi ayarlar. Bu aynı zamanda kahveyi doğru bir şekilde tükettiğiniz zaman iltihaplanmayı da azaltır ve antioksidan etkisiyle vücuda zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
Kahve yıllardır her fırsatta suçlanıyordu peki ne oldu da şimdi durum farklı? Bu sorunun cevabı kahve tüketenlerin çoğunlukla bunu alışkanlıkla ilişkilendirerek fazla miktarda tüketmesi ve araştırma sonuçlarına ve anketlere kahve bağımlıların yansımasıdır.
Ancak ülser, reflü, hipertansiyon, kolestrol ve gastrit gibi sindirim sistemi problemine sahipseniz kahveden uzak durmanızda fayda var.