Dünyanın herhangi bir yerinde çalışabilecek lojistik ve yönetim konusunda profesyonel bir uzman olmak ister misiniz? Eğer üniversite seçiminde henüz karar vermediyseniz, günümüzün popüler meslek grubunu oluşturan lojistik alanında çalışmak için geçerli pek çok neden var.
Lojistik Sistem ve Yönetim Alanında İş Potansiyeli Yüksek!
Lojistik yönetimi, tedarik zinciri işlevlerinin yönetişimidir. Lojistik yönetimi faaliyetleri, tipik olarak gelen ve giden nakliye yönetimi, filo yönetimi, depolama, malzeme işleme, sipariş yerine getirme, lojistik ağ tasarımı, stok yönetimi, arz / talep planlaması ve üçüncü parti lojistik hizmetleri sağlayıcılarının yönetimi içerir. Değişken derecelerde, lojistik işlevi ayrıca müşteri hizmetleri, tedarik ve üretim planlaması ve programlama, paketleme ve montajını da kapsayabilir.
Lojistik yönetimi, stratejik, operasyonel ve taktik planlama gibi uygulamanın her düzeyinin bir parçasıdır. Tüm lojistik faaliyetlerini koordine eden, ayrıca lojistik faaliyetlerini pazarlama, satış imalatı, finans ve bilgi teknolojisi gibi diğer fonksiyonlarla bütünleştiren entegre bir işlevdir.
Lojistik sistem ve yönetimi alanı, bütün materyal ve mal akışının ilgili bilgi akışı ile bütünleştirici planlama, organizasyon, kontrol, yönetim ve denetimi kapsar ve bazen sadece bir ürünün elden çıkarılması veya geri dönüştürülmesi ile sona erer.
Popüler lojistik iş alanı sistemi; Tedarik lojistiği, Üretim lojistiği, Dağıtım lojistiği, Uluslararası Lojistik gibi performans safhaları ile karakterize edilir. Üniversitelerin; Lojistik, Lojistik Yönetimi, Lojistik Mühendisliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümlerinden mezun olarak, bu popüler iş alanında harika bir kariyer edinmeniz mümkündür.