Hayat su içinde gerçekleşir ve devam eder. Hücrelerin yaşamsal faaliyetini sürdürmesi için sıvı dengesinin yeterli olması şarttır. Vücuttan yüzde yirmi oranında su kaybı olursa ölüm gerçekleşir. Su yaşamın önemli parçası olup su içmeden en fazla beş gün yaşanabilir. Su içmediğimiz zaman besinleri sindiremeyiz ve hücrelere taşınmasını sağlayamayız. Su içilmediği zaman kan basıncı dengesi de kaybolur.
Su İçerek Zihinsel Performansınızı Artırın
Yeterli su tüketilmediği zaman tükürük salgısı azalır, yutma zorlaşır. Eklem kayganlığı azaldığından hareketlere de sınırlama gelir. Zararlı maddeler bedenden atılamadığı için kilo alımı artar. Vücut ağırlığının yüzde ikisi susuz kaldığı zaman zihinsel performans düşüyor ve dikkat kaybı ortaya çıkıyor. Metabolizmanın hızlanması için özellikle suya ihtiyaç bulunur.
Zihinsel performansta yetersizlik durumu sonucunda üşengeçlik, yorgunluk ve halsizlik durumları da oluşuyor. Yeterli miktarda su alındığı zaman dikkat artıyor ve algılama gücü yoğunlaşıyor. Dikkat gerektiren işlerde çalışanların susuz kalmaması için yanında her zaman su bulundurması çok önemli.
Verimli çalışabilmek ve kendini yorgun hissetmemek için sık sık su içilmelidir. Performans ölçümü yapılan testlerde düzenli su içenlerin daha çok dikkat isteyen işlere yoğunlaştığını belirtiyor. Yaz ve kış ayında gerekli miktarda su tüketilmeli, su yerine alternatif içeceklere yönelmemeli. Kas krampları, yorgunluk, tansiyon düşüklüğü, dikkat dağınıklığı ve bilinç kaybı yaşamamak için yeterli düzeyde su tüketimine özen göstermelisiniz.